ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ www.cosmote-evalue.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Με το παρόν κείμενο επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων κατά την χρήση της ιστοσελίδας www.cosmote-evalue.gr (εφεξής ‘Ιστοσελίδα’).
Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Με τον όρο προσωπικά δεδομένα εννοούμε κάθε πληροφορία που σας αφορά και μέσω αυτής μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε. Η αναγνώριση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω μιας συγκεκριμένης πληροφορίας είτε μέσα από έναν πιθανό συνδυασμό πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας.
Ο τρόπος που τα επεξεργαζόμαστε ρυθμίζεται αυστηρά από τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Τι είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάθε είδους πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται στα προσωπικά σας δεδομένα ή σε ομάδες προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διαγραφή, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινοποίηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Βρείτε τη σχετική νομοθεσία εδώ

1. Ποια είναι η ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα;
Υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η εταιρία COSMOTE EVALUE A.E. με έδρα την Ξάνθη (6ο χλμ Ξάνθης –Καβάλας) με τηλέφωνο επικοινωνίας +30 210 8198800.
2. Με ποιον μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;
Για ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το τηλέφωνο επικοινωνίας +30 210 8198800 ή ηλεκτρονικά μέσω του e-mail info@cosmote-evalue.gr .
Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να στείλετε e-mail info@cosmote-evalue.gr ή fax στο 2106216038 ή επιστολή στη διεύθυνση ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6-8, Αθήνα, Ελλάδα – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11854.
3. Ποιες κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε και για ποιο σκοπό;
Για την παροχή υπηρεσιών μέσω της Ιστοσελίδας, συλλέγουμε ή/και επεξεργαζόμαστε δεδομένα κατά την επίσκεψή σας στην Ιστοσελίδα μας και εφόσον εσείς έχετε συναινέσει προς τούτου, συναίνεση η οποία τεκμηριώνεται με την συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων:

• Στοιχεία επικοινωνίας σας όπως ενδεικτικά ακολουθούν (Ονοματεπώνυμο, Email, κλπ) και αρχείου με σκοπό την λήψη βιογραφικών σημειωμάτων.
• Φόρμες επικοινωνίας με σκοπό την αποστολή ενημερώσεων, νέα των Υπηρεσιών μας και για τη διεξαγωγή ερευνών ικανοποίησης, όπως ενδεικτικά ακολουθούν (Ονοματεπώνυμο, Email, Εταιρία, Εργασία, Τηλέφωνα επικοινωνίας, κλπ).
• Δεδομένα που προκύπτουν από τη χρήση των συντομεύσεων προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και τον διαδικτυακό τόπο αναπαραγωγής video Youtube.
• Δεδομένα που προκύπτουν από τη πλοήγησή σας στις ιστοσελίδες. Οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται σε ανώνυμη μορφή στην εταιρία Google, μέσω της οποίας πραγματοποιείται ανάλυση με σκοπό την βελτίωση των ιστοσελίδων μας. Σημειώνουμε ότι ως ανώνυμα δεδομένα εννοούμε τα δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν πλέον να αποδοθούν σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο.

4. Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
Για την επικοινωνία μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται το μέγιστο για 12 μήνες από την ημερομηνία της επικοινωνίας, εκτός αν προβλέπεται βάσει Νόμου η διατήρησή τους για παραπάνω χρονικό διάστημα.
Τα βιογραφικά σημειώματα που ανεβάζετε μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας διατηρούνται το μέγιστο για 7 χρόνια από την ημερομηνία της επικοινωνίας, εκτός αν προβλέπεται βάσει Νόμου η διατήρησή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Η COSMOTE EVALUE θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα και για άλλους σκοπούς;
Η COSMOTE EVALUE δεν θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς πέρα από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση που η COSMOTE EVALUE επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για άλλους σκοπούς, θα το κάνει μόνον αφού σας ενημερώσει σχετικά και λάβει τη σαφή συγκατάθεσή σας.

6. Ποιοι είναι οι αποδέκτες και για ποιο σκοπό τους διαβιβάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;
Αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων, όταν χρησιμοποιείτε την Εφαρμογή ενδέχεται να είναι τρίτες εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την τεχνική υποστήριξη των ιστοσελίδων καθώς και για την αποστολή newsletter και τη διεξαγωγή διαγωνισμών. Στις περιπτώσεις αυτές οι τρίτες αυτές εταιρίες είναι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της COSMOTE EVALUE, δηλαδή συνεργάτες της COSMOTE-EVALUE, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες μας και εφαρμόζοντας τις αυστηρές διαδικασίες του Ομίλου ΟΤΕ αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η COSMOTE-EVALUE εξακολουθεί να έχει την ευθύνη αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Πέραν των παραπάνω αποδεκτών η COSMOTE-EVALUE δεν αποκαλύπτει δεν επεξεργάζεται και δεν δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η κοινοποίηση/διαβίβαση τους επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
7. Ποια είναι τα δικαιώματα σας ως χρήστη της Υπηρεσίας, σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;
Έχετε το δικαίωμα υποβολής αιτήματος στην COSMOTE EVALUE για:
• Να λάβετε ενημέρωση αναφορικά με τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων σας που επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες αυτών καθώς και την περίοδο διατήρησής τους.
• Να διορθώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν.
• Να διαγράψετε τα δεδομένα σας
• Να περιορίσετε την επεξεργασία των δεδομένων σας.
• Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας.
• Επιπλέον, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα +30 210 6475600, email επικοινωνίας contact@dpa.gr ).

8. Τι είδους μέτρα εφαρμόζονται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;
Στην COSMOTE e-Value προβλέπουμε στις εταιρικές μας διαδικασίες τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και τα εφαρμόζουμε στα συστήματα πληροφορικής και τις πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, επεξεργασία ή χρήση δεδομένων.
Αυτά είναι ενδεικτικά:
• μέτρα για την αποτροπή πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων (έλεγχος άδειας εισόδου).
• μέτρα που εξασφαλίζουν ότι τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (έλεγχος άρνησης πρόσβασης).
• μέτρα που εξασφαλίζουν ότι τα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιούν τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο στα δεδομένα για τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί και ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, ή της χρήσης, ή μετά από την καταγραφή τους, να διαβιβαστούν, να αντιγραφούν, να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (έλεγχος πρόσβασης στα δεδομένα).
• μέτρα που εξασφαλίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαβίβασης ή κατά τη διάρκεια μεταφοράς ή καταγραφής, τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να διαβιβαστούν, να αντιγραφούν, να αλλαχθούν ή να αφαιρεθούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, και ότι είναι δυνατό να ελεγχθούν και να εξακριβωθούν οι εκτελούντες την επεξεργασία, στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί προσωπικά δεδομένα μέσω εξοπλισμού μετάδοσης δεδομένων (έλεγχος διαβίβασης δεδομένων).
• μέτρα που διασφαλίζουν ότι είναι δυνατό αναδρομικά να εξεταστεί και να εξακριβωθεί εάν και από ποιόν εισήχθησαν, τροποποιήθηκαν ή διαγράφηκαν προσωπικά δεδομένα στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων (έλεγχος εισόδου δεδομένων).
• μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζονται τρίτα μέρη/ανάδοχοι, τυγχάνουν επεξεργασίας μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας (έλεγχος αναδόχου).
• μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί για διαφορετικούς σκοπούς μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ξεχωριστά (κανόνας διαχωρισμού).
9. Υπηρεσίες από άλλες εταιρείες που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους

Google
Χρησιμοποίηση του Google maps για χάρτες και τοποθεσίες. Το Google maps παρέχεται από την Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ΗΠΑ. Με την ενσωμάτωση του Google Maps, η διεύθυνση IP μεταφέρεται απευθείας στην Google και αποθηκεύεται ένα cookie μόλις επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη σελίδα. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και να εξαιρεθείτε οποτεδήποτε από την επεξεργασία δεδομένων από την Google στη διεύθυνση http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Χρησιμοποιούμε τη λειτουργικότητα του Google AdWords από την Google Inc. (“Google”) στις ιστοσελίδες μας. Αυτή η λειτουργικότητα υλοποιείται μέσω ενός cookie και χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει στους χρήστες της ιστοσελίδας διαφήμιση προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντά τους ως μέρος του δικτύου διαφήμισης της Google. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να βλέπουν σε αυτές τις σελίδες διαφημίσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο που έχουν ήδη προσπελάσει σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν τη λειτουργία remarketing της Google. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η Google δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα με αυτή τη διαδικασία. Αν, ωστόσο, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία remarketing της Google, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε μόνιμα προσαρμόζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις στη διεύθυνση http://www.google.com/settings/ads.
Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookie για στοχευμένη διαφήμιση μέσω της πρωτοβουλίας του διαφημιστικού δικτύου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Adwords και την πολιτική απορρήτου της Google μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.google.com/privacy/ads/.
Εάν έχετε πρόσβαση στους ιστότοπούς μας μέσω μιας διαφήμισης Google, το Google AdWords αποθηκεύει ένα cookie στον υπολογιστή σας. Αυτό το cookie καθίσταται άκυρο μετά από 30 ημέρες. Δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για εσάς ως άτομο. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε με τη βοήθεια αυτού του cookie για να δημιουργήσουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες μας. Αυτό σημαίνει ότι ανακαλύπτουμε πόσοι χρήστες ήρθαν στις ιστοσελίδες μας μέσω μιας διαφήμισης Google μέσα σε 30 ημέρες. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη διαδικασία αυτή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookie από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Facebook
Χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες Customer Audience και Facebook pixel της Facebook στις ιστοσελίδες μας για να βελτιστοποιήσουμε τις διαφημίσεις μας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεση στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες Facebook και την προστασία προσωπικών δεδομένων από το Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Δουβλίνο 2, Ιρλανδία (“Facebook”) είναι διαθέσιμες μέσω του συνδέσμου: https://www.facebook.com/privacy/explanation.
Το Facebook pixel είναι κώδικας JavaScript που μεταφέρει τα ακόλουθα δεδομένα στο Facebook:
• Πληροφορίες HTTP header (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, των πληροφοριών του προγράμματος περιήγησης στο Web, της θέσης αποθήκευσης σελίδας, του εγγράφου, της διεύθυνσης URL του ιστότοπου και του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ιστού, καθώς και της ημερομηνίας και της ώρας χρήσης)
• Δεδομένα σχετικά με τα pixel. Αυτές περιλαμβάνουν το pixel ID και τα δεδομένα του Facebook cookie, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωριστικού σας στο Facebook
• Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στους ιστοτόπους μας, καθώς και για τη χρήση τους (π.χ. Παραγγελίες, προϊόντα που αναζητήθηκαν, προϊόντα που προσπελάστηκαν.

Η προαναφερθείσα επεξεργασία δεδομένων αφορά μόνο χρήστες που έχουν λογαριασμό στο Facebook ή έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια σελίδα συνεργάτη του Facebook (όπου έχει οριστεί ένα cookie). Η αναπαραγωγή των διαφημίσεων στις σελίδες συνεργατών του Facebook με βάση την υπηρεσία Customer Audience δεν επηρεάζει τους χρήστες που δεν είναι μέλη του Facebook.
Εάν το Facebook ID που περιλαμβάνεται στο cookie του Facebook μπορεί να ανατεθεί σε χρήστη του Facebook, το Facebook εντάσσει αυτόν το χρήστη σε ένα target group (Custom Audience) με βάση τους κανόνες που έχουμε καθορίσει. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν με αυτόν τον τρόπο για να παρουσιάσουμε διαφημίσεις των εταιριών μας στις σελίδες συνεργατών του Facebook.
Αν θέλετε να εξαιρεθείτε από τη χρήση του Facebook pixel, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies του Facebook ή να απενεργοποιήσετε το JavaScript στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και επιλογές ρύθμισης για την προστασία προσωπικών δεδομένων του Facebook διατίθενται στη διεύθυνση https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Η παρούσα Πολιτική υπόκειται σε αλλαγές / τροποποιήσεις. Παρακαλούμε να την επισκέπτεστε τακτικά για να είστε βέβαιοι ότι είστε ενήμεροι.